Un jutjat de València condemna Deliveroo per fer ús de falsos autònoms

Considera que la relació entre el demandant i l'empresa era laboral i no mercantil, de manera que la companyia hauria d'haver tributat per ell.

Un repartidor de Deliveroo a València
Un repartidor de Deliveroo a València / Europa Press

El jutjat social número 6 de València ha condemnat la companyia britànica de repartiment de menjar a domicili Deliveroo per tindre els seus repartidors (riders) com a falsos autònoms. 

El magistrat considera que la relació entre el demandant i l'empresa era laboral i no mercantil. Per tant, la companyia hauria d'haver tributat per ell, i aquest hauria d'haver tingut els mateixos drets que qualsevol treballador per compte d'altre.

Aquesta sentència, pionera a Espanya, estima la demanda interposada per l’exrepartidor d'aquesta plataforma, Victor Sánchez, i considera que el seu acomiadament va ser improcedent. La magistrada assegura que el treball com a repartidor el va realitzar com a "fals autònom" i que té dret a una indemnització per acomiadament improcedent.

Fins ara, Deliveroo havia aconseguit evitar els tribunals en arribar a acords extrajudicials amb altres reclamants a Madrid i Barcelona. Però en aquesta ocasió el demandant ha preferit anar a judici, convençut que la justícia li donaria la raó, després que la Inspecció de Treball de València afirmara el desembre passat que els treballadors d'aquesta plataforma digital no són autònoms, sinó assalariats. La Inspecció exigeix a la companyia britànica el pagament de 160.000 euros en cotitzacions no pagades.

També et pot interessar