Un jutjat de València condemna el Banc Santander a pagar l'impost d'una hipoteca signada fa 12 anys

La sentència considera que s'ha atribuït abusivament al client el pagament d'un impost que ascendia a més de 2.000 euros.

Un jutjat de València condemna el Banc Santander a pagar l\'impost d\'una hipoteca signada fa 12 anys
Un jutjat de València condemna el Banc Santander a pagar l'impost d'una hipoteca signada fa 12 anys

Per segona vegada en tres dies la justícia condemna el Banc Santander a pagar les despeses derivades de la contractació d'una hipoteca. Fa dos dies, un jutjat de Màlaga va condemnar el banc a pagar l'impost d'una hipoteca en considerar que es podia aplicar el decret del govern central que obliga els bancs a pagar aquest gravamen. En aquest cas, la decisió l'ha pres un jutjat de València amb els mateixos arguments jurídics.

El jutjat de primera instància número 25 de València ha condemnat al Banc Santander a retornar un total de 2.049,83 euros a una clienta amb la qual va signar un crèdit hipotecari en l'agost de 2006 en considerar “abusives” les condicions relatives a la imposició a la prestatària de les despeses d'impostos notarials, registrals i de gestoria.

L'entitat bancària, per la seua banda, al·legava que les clàusules incloses en el contracte eren “vàlides” i que superaven “el control d'inclusió, test d'abusivitat i test de raonabilitat” i es basava en la jurisprudència sobre la matèria per a defensar que aquestes despeses havien de ser assumides pel client.

Encara que aquesta sentència no és definitiva i es pot recórrer, la magistrada de València que l'ha dictada considera que el decret del Govern que obliga els bancs a pagar els impostos de la hipoteca és aplicable en aquest cas i que, per tant, considera que té caràcter retroactiu.

També et pot interessar

stats