Un jutjat de Sagunt ordena desmantellar l’organització més activa de tràfic de marihuana a Espanya

Detenen 110 persones i confisquen més de 20.000 plantes d’una màfia que operava a Polònia.

Una de les plantacions de marihuana que ha desmantellat la Guàrdia Civil
Una de les plantacions de marihuana que ha desmantellat la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Una operació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt (Camp de Morvedre), ha desmantellat l’organització més activa de tràfic de marihuana a Espanya. Han detingut 110 persones, després de fer més de 80 registres a Espanya i Polònia, i han confiscat més de 20.000 plantes de marihuana, 43 quilos de cocaïna i 91 d'haixix, segons ha informat la Guàrdia Civil. Algunes de les plantacions localitzades estaven a la província de València.

Els agents d’aquest cos, en col·laboració amb Eurojust i Europol, han desarticulat l’organització, que transportava marihuana i haixix des d'Espanya cap a diversos països d'Europa. L’operació l’han duta a terme després d’emprendre les investigacions al setembre de 2019, arran que la Guàrdia Civil sospità d’una organització assentada a la província de Màlaga que podria estar transportant grans quantitats de marihuana a Polònia.

Continuant les investigacions, van detectar la presència de líders d'una organització polonesa que residia en una urbanització de luxe, situada a Estepona (Màlaga), que podrien estar vinculats amb el narcotràfic internacional. En el transcurs de la investigació es van constatar els vincles criminals amb altres organitzacions mafioses, les quals estarien començant a assentar-se a la província de Granada, com a principal punt de proveïment de marihuana.

Les plantacions, en habitatges de Màlaga, Cadis i València

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, en la cúpula de l’organització hi havia narcotraficants polonesos, a més de narcotraficants de Bulgària, el Marroc i Espanya. Tots tenien nombroses plantacions en habitatges i naus a Màlaga, Cadis i València. Igualment es va constatar que l'organització transportava a Polònia la marihuana i l'haixix en sofisticats dobles fons fets en camions, turismes i fins i tot en un autobús.

A més dels 110 detinguts i les grans quantitats d’estupefaents confiscades, la Guàrdia Civil ha confiscat armes de foc, mig milió d’euros en efectiu, 8 camions i un autobús, 26 cotxes i béns per valor de cinc milions d’euros.

També et pot interessar

stats