Un jutjat reconeix la tendinitis de muscle d'una treballadora com a malaltia professional en la manipulació de cítrics

La justícia ha determinat que pot i deu assimilar-se a altres mals, encara que la llei no inclou específicament aquest diagnòstic 

El sector citrícola treballa conjuntament per a evitar-hi l'entrada de plagues / À Punt NTC
Imatge d'arxiu d'un grup de treballadores en una empresa de cítrics / À Punt NTC

El jutjat social número 10 de València ha reconegut la tendinitis de muscle com a malaltia professional per a una treballadora encarregada d’encaixar cítrics.

Aquest tipus de mal és característic d'activitats on es fan moviments repetitius i manipulacions de càrrega que requereixen alçar els braços per damunt dels muscles, elevar els colzes i/o flexionar els braços constantment.

Segons ha explicat el sindicat CCOO, que ha impulsat la denúncia, els moviments repetitius en els magatzems de cítrics són un risc laboral "molt estés" i generen trastorns musculoesquelètics que poden arribar a ser incapacitants. "La negativa de les mútues a reconéixer aquest mal com a laboral no ajuda a la prevenció de riscos i oculta els mals com a malalties comunes", ha advertit el sindicat, que ha denunciat que les treballadores han d'assumir processos de reclamació "lents, tediosos i, a vegades, costosos".

Així, la justícia ha determinat que, encara que la llei no inclou específicament el diagnòstic de tendinitis calcificant, pot i deu assimilar-se a altres mals previstos en aquesta norma.

També et pot interessar

stats