Un jutjat reconeix el dret d'un pare a tindre un permís retribuït per a cuidar del seu fill menor malalt de covid

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Logronyo ha estimat la demanda presentada pel sindicat CSIF en representació d'un funcionari interí de l'administració de justícia de La Rioja

Un menut al llit
Un menut al llit / À Punt NTC

Un jutjat de Logronyo ha reconegut el dret d'un progenitor a gaudir d'un permís retribuït per a atendre un fill menor d'edat confinat per contacte estret amb un positiu de covid-19, en entendre que l'atenció als fills és un "deure inexcusable", tal com arreplega el Codi Civil.

En una sentència del passat 17 de desembre, el jutjat contenciós administratiu número 1 de Logronyo ha estimat la demanda presentada pel sindicat de funcionaris CSIF en representació d'un funcionari interí de l'administració de justícia de La Rioja.

El funcionari va haver de fer-se càrrec del seu fill menor de 14 anys durant els cinc dies que va durar el confinament derivat del seu contacte amb un positiu, període durant el qual no va poder acollir-se a la modalitat de teletreball.

I l'administració de justícia de La Rioja li va denegar el permís retribuït en entendre que el treballador tenia pendents de gaudir dies de vacances, per la qual cosa va decidir descomptar d'aquestes vacances els cinc dies que va dedicar el treballador a cuidar del seu fill.

Ara, el jutge considera que l'atenció a un menor obligat a confinar-se per possible contagi de covid "no és enquadrable" dins dels dies per assumptes propis, i a més això suposaria una discriminació d'aquest treballador enfront d'uns altres que sí que hagueren esgotat les seues vacances o dies lliures.

El sindicat CSIF ha valorat el pronunciament judicial, que empara supòsits similars en els quals "es pretenga restringir aquest dret, tant en l'administració com en l'empresa privada".

També et pot interessar

stats