Un jutjat de Mèxic ratifica la condemna de 47 anys de presó per a l’assassí de la valenciana Pilar Garrido

La víctima va desaparéixer el 2 de juliol de 2017 quan viatjava amb el marit després de passar uns dies de vacances.

Jorge Fernández i Pilar Garrido amb el seu fill, en una imatge d’arxiu
Jorge Fernández i Pilar Garrido amb el seu fill, en una imatge d’arxiu

Jorge Fernández, marit de la valenciana assassinada a Mèxic Pilar Garrido, ha sigut declarat culpable d’homicidi i la justícia de Mèxic ha ratificat la condemna de 47 de presó.

La decisió d’una sala col·legiada penal de l’estat mexicà de Tamaulipas ratifica la sentència dictada per un tribunal d’enjudiciament el mes de gener passat. El lletrat de l’assassí, Eduardo Govea, ha confirmat que la sentència va ser emesa per majoria de vots, necessària després que un dels tres magistrats es pronunciara en contra del sentit de la pena dictada a l’inici de l’any.

Només confirmar-se la sentència, no obstant això, l’advocat s’ha dirigit als tribunals federals per a interposar una empara a fi de sol·licitar la llibertat del seu client, que ha estat pres des que va ser acusat per la Fiscalia de Tamaulipas a l’agost de 2017.

Reconstrucció dels fets

Garrido, valenciana de 34 anys, va desaparéixer el 2 de juliol de 2017 quan viatjava amb el marit i el fill en automòbil, de retorn a Ciudad Victoria després de passar uns dies a la platja. A finals de juliol es van trobar restes òssies i esquinçalls de roba i, quinze dies després, les proves d’ADN van identificar l’espanyola. En un primer moment es va creure la versió del marit, que assegurava que havia sigut segrestada, però la Fiscalia estatal el va detindre en al·legar contradiccions en les seues declaracions.

També et pot interessar

stats