Un jutjat investiga una agressió racista als amos d'una fruiteria, a Benicalap

Han pres declaració als tres investigats i a alguns testimonis per uns fets que van passar a l'abril

La fruiteria a la Ronda Millars de Castelló té fruita de la terra i també productes tropicals molt valorats per la clientela.
Una fruiteria, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El jutjat d'instrucció número 18 de València investiga tres homes com a autors d'un delicte d'odi comés, suposadament, en agredir i proferir insults racistes a un matrimoni propietari d'una fruiteria del barri de Benicalap, a València. Segons han confirmat fonts judicials, el jutjat ha pres declaració als tres investigats i a alguns testimonis per uns fets que van passar el mes d'abril.

L'organització València Acull, que representa legalment les víctimes, ha informat que una dels testimonis que ha comparegut al jutjat ha constatat que l'agressió va tindre un marcat perfil racista i que els agressors van cridar consignes com ara "Moro de merda, ves-te'n al teu país!" a l'home i "Què fas follant-te un moro?" a la dona, mentre els atacaven i els tiraven la fruita.

Aquest testimoni, segons València Acull, "coincideix plenament amb els fets descrits per les víctimes", ja que la parella propietària va assegurar que tres joves van entrar a la botiga, van començar a palpar i a llançar a terra la fruita i verdura i, quan els van cridar l'atenció, els van colpejar i els van insultar.

També et pot interessar

stats