Un jutjat investiga 500 títols de dret expedits a ciutadans italians en la URJC

La Universitat Rey Juan Carlos, de la qual van eixir els màsters de Cifuentes, Montón i Casado, investigada per una altra possible irregularitat.

El rector de la URJC, Carlos Javier Ramos, durant el Ple del Consell d'Universitats
El rector de la URJC, Carlos Javier Ramos, durant el Ple del Consell d'Universitats / Zipi (Efe)

El jutjat d’instrucció número 40 de Madrid investiga si mig miler de títols de Dret es van lliurar de forma irregular a ciutadans italians. Amb el títol de la URJC, els ciutadans italians evitaven cursar un màster en Ciències Jurídiques que s’exigeix allí per a exercir l’advocacia. Aquest títol italià costaria vora 18.000 euros i pel títol de la Rey Juan Carlos haurien pagat menys de la meitat.

Tot això amb l’objectiu últim de col·legiar-se a Espanya per les enormes dificultats que suposa fer-ho a Itàlia. Amb el títol obtingut a Espanya i quan ja es col·legien en el nostre país, els ciutadans italians poden exercir en tot Europa, inclús en el seu país.

Des de la universitat asseguren que es tracta d’uns fets que van tindre lloc el 2016, i arran de la polèmica amb l’Institut de Dret Públic en el cas Màster la policia s’ha posat en contacte amb la URJC per a reprendre el tema. El 2016 va tindre lloc a la URJC una prova a un nombre elevat d’alumnes, tots ells de nacionalitat italiana, segons una denúncia de l’Observatori contra la Corrupció.

Es van detectar fins a 8 autobusos que es van desplaçar el mateix dia des de l’estació d’Atocha fins a la Universitat, com si anaren d’excursió, segons la denúncia. L’objectiu d’aquesta prova era obtindre, al marge del procediment d’homologació, el títol de la llicenciatura en Dret. Un procediment que, segons la denúncia, contravé la norma segons la qual l’homologació d’estudis estrangers no permet l’obtenció d’un títol diferent als de grau o màster.

També et pot interessar

stats