Un jutjat de Gandia obri diligències per la denúncia d'afectats de l'incendi de Llutxent

El foc va cremar un total de 3.270,6 hetàrees de set municipis de la Vall d'Albaida i de la Safor.

Una de les cases afectades pel foc a la partida de Marxuquera
Una de les cases afectades pel foc a la partida de Marxuquera / Natxo Francés (Efe)

El jutjat d'instrucció número 1 de Gandia ha obert diligències després de rebre una denúncia de diversos afectats per l'incendi que va arrasar el passat mes d'agost 3.270 hectàrees de les comarques de la Vall d'Albaida i de la Safor. El terme de Llutxent va ser el més afectat.

La denúncia, que es va presentar al novembre, refereix possibles delictes d'incendi i danys, però el jutjat no ha fet seua aquesta qualificació jurídica. La causa, per tant, no es dirigeix contra cap persona física ni institució, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera, el jutjat s'ha limitat a incoar diligències prèvies per a registrar la denúncia, i ha emplaçat els denunciants a ratificar-la en seu judicial. Una vegada completat el tràmit, el magistrat demanarà un informe al ministeri fiscal sobre la competència territorial respecte de la causa. Si és declarat competent per a fer la investigació, el jutge decidirà si els fets tenen responsabilitat penal.

L'incendi es va originar el 12 d'agost de 2018 com a conseqüència de la caiguda d'un llamp. Després de l'incendi, alguns veïns de les urbanitzacions afectades pel foc van expressar públicament el desacord amb la gestió del dispositiu que s'hi va organitzar.

També et pot interessar