Un jutjat declara indefinida no fixa una treballadora de la UV que concatenava contractes des de feia nou anys

UGT reclama una solució negociada al problema de la precarietat i la inestabilitat que pateix el personal amb contractes d'investigació

Imatge d’arxiu del Campus Burjassot - Paterna
Imatge d’arxiu del Campus Burjassot - Paterna / Europa Press

Un jutjat de València ha declarat indefinida no fixa una treballadora de la Universitat de València (UV) que portava concatenant contractes des de feia més de nou anys, segons ha informat UGT.

Tal com es desprén de la sentència, el contracte de treball de la demandant estava vinculat a un projecte de només tres anys, per la qual cosa va caldre prorrogar-lo fins a nou ocasions. I, segons la normativa, agrega, només mantenen la seua vigència els contractes vinculats a un projecte específic d'investigació o d'inversió de duració superior a tres anys, entre els quals no es trobava el de la investigadora. 

Per això, el jutge estima la seua demanda i declara que la relació laboral entre les parts és de caràcter indefinit no fix fins que es cobrisca la plaça de manera reglamentària o s'amortitze en la forma prevista legalment.

El sindicat ha recordat en un comunicat que fa molts anys que reivindica que es tracte d'indefinits els contractes de personal d'investigació i reclama una solució negociada al problema de la precarietat i la inestabilitat a la qual s'està sotmetent al personal amb contractes d'investigació.

Aquesta sentència, segons el parer d'UGT, és "un avanç més" i "deixa clar i patent que s'han de produir importants canvis en la contractació del personal investigador". "És per això una necessitat que les universitats puguen contractar personal de manera indefinida amb càrrec a projectes que tinguen finançament específic", ha incidit.

També et pot interessar

stats