Un jutjat de Castelló insta Sanitat Universal a vacunar també metges de la privada

El pronunciament demana a la Conselleria de Sanitat Universal que elimine qualsevol impediment per a la vacunació.

Una dona rep la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19
Una dona rep la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 / Sergio G. Cañizares (Efe)

Una interlocutòria del jutjat contenciós administratiu número 2 de Castelló dona la raó al recurs presentat pel Col·legi de Metges de Castelló en què sol·licitava a la Conselleria de Sanitat Universal que vacune els metges que exerceixen l'activitat privada a la província de Castelló, al mateix temps que l'insta a vacunar ja, "sense dilació, discriminació o cap demora" respecte de la sanitat pública.

La magistrada recull en la seua resolució que "escau adoptar la mesura cautelar" presentada i acorda requerir la Conselleria de Sanitat Universal perquè "elimine qualsevol impediment que obstaculitze o dificulte la vacunació contra la Covid-19 de tot el personal mèdic que exerceix l'activitat privada a la província d'Alacant, siga com siga el vincle, amb el mateix orde, prelació i altres circumstàncies que s'aplicarien al personal sanitari públic".

La decisió de la magistrada s'adopta després d'haver conegut les al·legacions presentades per la Conselleria de Sanitat Universal al recurs presentat, segons ha informat el Col·legi de Metges de Castelló en un comunicat.

El Col·legi de Metges de Castelló valora "positivament" la decisió judicial i insta la Conselleria de Sanitat Universal a iniciar la vacunació dels facultatius que treballen en la sanitat privada "en les mateixes condicions en les quals s'estan vacunant els qui ho fan en la pública" i que fixe un calendari de vacunació amb dates i centres on es durà a terme.

No és la primera sentència d'aquest tipus, ja que el jutjat contenciós administratiu número 3 d'Alacant es va pronunciar en els mateixos termes el 21 de gener. A més, el mateix dia El Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana va emetre un comunicat en el qual mostrava el seu suport a la demanda dels facultatius de la sanitat privada per a rebre la vacuna.

També et pot interessar

stats