Un jutge sentencia que 97 repartidors de Deliveroo són empleats, no autònoms

Els 'riders' de València guanyen la primera demanda col·lectiva contra l'empresa.

VÍDEO | Un jutge sentencia que 97 repartidors de Deliveroo són empleats, no autònoms

El jutjat social número 5 de València ha sentenciat que els 97 repartidors de l'empresa Roodfoods Spain, matriu de Deliveroo, en aquesta ciutat són empleats i no autònoms. Per tant, hauran de ser contractats.

D’aquesta manera, els 'riders' de València han guanyat la primera demanda col·lectiva contra l’empresa a Espanya que afecta tota la plantilla en una ciutat. La sentència reconeix la "relació de caràcter laboral" dels repartidors de menjar a domicili amb la companyia. Per això, l’obliga a abonar les quotes corresponents a la Seguretat Social per cada treballador, de 2017, any en què es va interposar la demanda, i que ascendeixen a més de 160.000 euros.

Segons ha dictaminat el jutjat, "els vertaders mitjans de producció en aquesta activitat no són la bicicleta i el mòbil que els repartidors utilitzen, sinó la plataforma digital propietat de l'empresa, en què han de donar-se d'alta restaurants, consumidors i 'riders', i al marge de la qual no és factible la prestació del servei".

Carles Iglesias, portaveu de Riders por Derechos, ha dit que la justícia els ha reconegut tot allò pel que han estat lluitant durant dos anys. "És una victòria sense precedents, la primera d'un macrojuí col·lectiu a Espanya i que establirà precedents", afegia. D'altra banda, Marc Antoni Llerena, portaveu d'Intersindical, s'ha mostrat satisfet amb una sentència que demostra el que segons la inspecció de treball era obvi per "la mateixa dinàmica de treball".

Deliveroo recorrerà la sentència

Per la seua banda, l'empresa de comandes ha anunciat que recorrerà la sentència per considerar que "no reflecteix la forma en què els 'riders' col·laboren amb la companyia".

Segons argumenta, l'empresa "col·labora amb 'riders' autònoms, ja que és aquest tipus de treball el que els permet tindre la flexibilitat i el control que ells volen”.

També et pot interessar

stats