Un jutge ordena la detenció de Willy Toledo per no acudir a declarar

L'associació Advocats Cristians va denunciar uns comentaris ofensius que l'actor va difondre a través de Facebook.

L'actor Willy Toledo està citat per a passar disposició judicial el pròxim 13 de setembre
L'actor Willy Toledo està citat per a passar disposició judicial el pròxim 13 de setembre / Europa Press

Un jutjat de Madrid ha emés una orde de detenció contra l'actor Willy Toledo per no acudir a declarar en dues ocasions després de la denúncia de l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians per suposada vexació dels sentiments religiosos, segons informa l'organització.

L'associació va denunciar davant la Fiscalia uns comentaris ofensius, difosos per Toledo a través de Facebook al juliol de 2017. Després d'eludir dues citacions, el jutjat d'instrucció número 11 de Madrid ha ordenat la detenció de l'actor i la seua posada a la disposició de la justícia per al pròxim dia 13.

A més, Advocats Cristians anuncia que demanarà al jutge que valore l'existència d'un delicte d'odi després que l'actor justificara en televisió que durant la Guerra Civil es van afusellar persones per la seua creença religiosa i es van cremar esglésies perquè "alguna cosa degueren fer". Segons detalla el comunicat, són paraules que va expressar en directe durant un cara a cara amb la presidenta de l'associació, Polonia Castellanos, el passat 26 de juliol en el programa Al Rojo Vivo de La Sexta. La presidenta ha defensat que "tots som iguals davant de la llei" i que, per tant, Willy Toledo "té l'obligació d'acudir al jutjat si el cita un jutge, encara que ell pense que té privilegis especials per la seua posició social".

Després de la declaració de Willy Toledo, el jutge decidirà si continua la instrucció amb les proves que sol·licite la Fiscalia i l'organització o, si escau, l'obertura d'un juí oral.

També et pot interessar