Un jutge imputa periodistes de huit mitjans per revelar dades del sumari dels CDR

En el moment de les revelacions, el sumari que instrueix l’Audiència Nacional es trobava sota secret.

Els advocats dels detinguts sol·licitaren a la Fiscalia que s'investigara l'origen de les filtracions a la premsa
Els advocats dels detinguts sol·licitaren a la Fiscalia que s'investigara l'origen de les filtracions a la premsa / Efe
20 de novembre 2019 - 23:51

El titular del jutjat d'instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha acordat la citació com a investigats per un delicte de revelació de secrets de periodistes de huit mitjans de comunicació per publicar informacions sobre el sumari dels membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) detinguts i empresonats per terrorisme per orde de l'Audiència Nacional.

Els mitjans citats són El Mundo, El País, ABC, El Confidencial, La Vanguardia, El Español, la Cadena Ser i RTVE.

En el moment d'aquestes revelacions, d’interés públic i al·lusives a les ordes d'empresonament dels CDR, el sumari que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón es trobava sota secret. Unes setmanes després, aquest secret va ser alçat i van transcendir als mitjans de comunicació noves revelacions sobre la investigació d'aquest grup.

Van ser les defenses dels set membres dels CDR, a la presó, les que sol·licitaren al ministeri fiscal que obrira una peça separada per a investigar l'origen de les filtracions a la premsa de les parts secretes de la causa, a més de l'adopció de mesures cautelars per a evitar que tornara a ocórrer.

Aquest dimecres l’Audiència Nacional ha decidit mantindre a la presó els quatre membres dels CDR investigats per terrorisme després d’anul·lar les seues ordes d'empresonament en considerar que no se'ls havia facilitat "informació essencial" dels indicis que pesen sobre ells.

També et pot interessar

stats