Un jutge d'Alacant obliga Sanitat a posar cotxe amb conductor als serveis d'atenció domiciliària

El jutge aclareix que el complement de dispersió geogràfica "no és una quantitat perquè puga desplaçar-se als domicilis dels seus pacients, sinó retribuir la disponibilitat per a realitzar el desplaçament"

Una metge atén a un pacient en el seu domicili
Una metgessa atén un pacient en el seu domicili / À Punt NTC

El jutjat contenciós administratiu número 2 d'Alacant ha obligat la Conselleria de Sanitat a posar un vehicle amb conductor per a desplaçaments en atencions en domicili de facultatius d'atenció primària i continuada.

Així es desprén de la resolució, facilitada pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV), entitat que ha representat al metge demandant contra la conselleria.

El demandant, metge interí, va al·legar que entre les seues funcions, havia d'atendre pacients del seu contingent al seu domicili quan no podien traslladar-se al centre de salut i, com a metge del PAC, atendre les urgències en jornades de 17/24 hores acudint als domicilis.

Així, va demanar a l'administració els mitjans necessaris per a poder realitzar aquests desplaçaments, que concretava a disposar d'un vehicle amb conductor. La seua sol·licitud no va ser atesa, i ara el jutjat li dona la raó.

Vehicle d'atenció sanitària a domicili
Vehicle d'atenció sanitària a domicili / À Punt NTC

Sobre aquest tema, el jutge aclareix que el complement de dispersió geogràfica al·ludit per l'administració per a no facilitar mitjans de transport "no és una quantitat perquè puga desplaçar-se als domicilis dels seus pacients, sinó retribuir la disponibilitat per a realitzar el desplaçament".

Així mateix, argumenta que "si per a poder accedir al lloc de treball no es requereix disposar de carnet de conduir, ni de vehicle propi, i s'exigeix una sèrie de desplaçaments, algun mitjà s'haurà de posar a la disposició del demandant per a poder exercir el seu treball".

I també demana a la Generalitat que "es plantege aquest assumpte des de la perspectiva de la necessitat de protegir la salut dels seus treballadors, quan el desplaçament es produïsca a altes hores de matinada o en extremes condicions meteorològiques", afig.

Per això, condemna a la Conselleria a facilitar vehicle amb conductor per a tots els desplaçaments en atenció domiciliària, tant en jornada ordinària com en atenció continuada.

També et pot interessar

stats