Un jurat amb 22 premis Nobel per a uns Premis Jaume I que advoquen pel retorn del talent

Als premis amb set categories, dotats amb 100.000 euros cadascun, s'ha presentat 232 candidatures, 58 de les quals corresponen a dones

L'empresari Vicente Boluda i el catedràtic Javier Quesada en la presentació dels premis Jaume I 2024
L'empresari Vicente Boluda i el catedràtic Javier Quesada en la presentació dels Premis Jaume I 2024 / Jorge Gil (Europa Press)

Un total de vint-i-dos premis Nobel formaran part del jurat de la 36a edició dels Premis Rei Jaume I, que es reunirà els dies 3 i 4 de juny a València, i que enguany advoquen pel manteniment i el retorn del talent.

El president executiu de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, i el president de la fundació, Vicente Boluda, han presentat les novetats d'estos guardons, als quals s'ha presentat 232 candidatures, 58 de les quals corresponen a dones.

Els premis, dotats amb 100.000 euros cadascun, comptaran en esta edició amb un nou guardó, fruit d'haver desdoblat el reconeixement que es feia a la Investigació Mèdica en dues: un per a enaltir la Investigació Biomèdica i un altre per a la Investigació Clínica i Salut Pública.

Es reconeixeran, així, un total de set categories: Investigació Bàsica; Economia; Investigació Biomèdica; Investigació Clínica i Salut Pública; Protecció del Medi Ambient; Noves Tecnologies, i Emprenedor.

Els guardons portaran enguany el lema "Les altres eleccions europees", en referència a països com França, el Regne Unit o Alemanya que trien desenes de milers d'investigadors, metgesses, enginyers i emprenedores cada any a la recerca d'un futur laboral millor.

A través d'una campanya de comunicació, es buscarà visibilitzar el problema de la pèrdua de talent a Espanya, perquè, segons Quesada, és una llàstima que molts professionals es formen en este país, però després se'n vagen i desenvolupen el seu talent i mà d'obra en altres llocs.

També et pot interessar

stats