Un jove de Torrevella denuncia que li van negar l'accés a un local d'oci "per ser àrab"

El xic, que ha presentat una denúncia dels fets a la Guàrdia Civil, es mostra "aterrit" davant del que considera "un cas de racisme increïblement violent"

Wail, aquest dijous, durant l'entrevista amb À Punt NTC
Wail, aquest dijous, durant l'entrevista amb À Punt NTC / À Punt NTC

Un jove de Torrevella (Baix Segura) ha denunciat que aquest dimecres li van negar l'accés a un local d'oci de la ciutat per ser una persona racialitzada, una situació que s'hauria repetit la mateixa nit amb sis xics més, també pel seu aspecte. Segons explica Wail, de 23 anys, els fets van ser al voltant de les 20:15 a la zona de pubs El Parking de la ciutat, a on va acudir amb unes amigues. Després que el porter li negà l'accés al recinte, el xic va demanar explicacions i tant aquest treballador com un altre li van respondre que era "per ser àrab".

Davant d'aquesta situació, el jove va demanar ajuda a un guàrdia civil que patrullava per la zona, que el va acompanyar al local. De nou, ara en presència de l'agent, un dels porters li va comunicar que "no passarà per ser àrab", segons arreplega l'escrit de denúncia presentada al qual ha tingut accés À Punt NTC. Quan Wail va dir que ell va nàixer a Torrevella i que legalment és espanyol, li van etzibar: "La teua cara i el teu nom no diuen el mateix".

Seguint les recomanacions de l'agent, el xic va demanar parlar amb l'encarregat del local i va demanar el full de reclamacions. Wail assegura que aquest treballador li va explicar que l'empresa havia decidit no deixar passar al local "més àrabs" perquè "fa temps que estan patint problemes de baralles, furts i altres qüestions" amb aquesta clientela. Finalment el responsable els va deixar accedir a la discoteca, oferta que els afectats van rebutjar.

Així, dijous a la matinada aquest jove va denunciar els fets a la Benemèrita. En declaracions a aquest mitjà, Wail es mostra "aterrit" davant de la perspectiva que aquesta situació quede impune i es puga repetir. "Pareixia que era culpa meua per semblar marroquí", narra, alhora que critica que l'agent va relativitzar el que ell titla d'"un cas de racisme increïblement violent".

"Em vaig sentir solíssim", remarca aquest torrevellenc d'origen ceutí i marroquí, que diu que no s'esperava patir una situació com aquesta "en el meu poble mateix".

À Punt NTC ha intentat posar-se en contacte amb la zona de pubs El Parking i al grup a què pertany (Vela Beach), però a hores d'ara no ha obtingut cap resposta.

També et pot interessar

stats