Un jove guitarrista de València, premiat com a millor músic de carrer del món

El certamen internacional celebrat als EUA busca els millors ballarins, estreles de l'esport i músics de carrer.

VÍDEO | Un jove guitarrista de València, premiat com a millor músic de carrer del món

Borja Catanesi és un jove guitarrista de València que, als 23 anys, acaba de guanyar la primera edició del festival mundial de música de carrer, celebrat als Estats Units. Es tracta de l'Universal Street Games, un certamen interncional que busca els millors ballarins, estreles de l'esport i músics de carrer. Catanesi reivindica la figura del músic de  carrer. El seu objectiu és alegrar la vida de la gent que està de pas. És possible ser jove i fer de la música una forma de vida, ja ha estat en 50 ciutats de tot el planeta.

A ritme de funk, rock, blues i reggae, i proveït amb la guitarra elèctrica, un amplificador i un pedal digital o looper (que grava i reprodueix sons en bucle), aquest músic de 23 anys ha tocat en racons de fins a cinquanta ciutats de tot el planeta des que amb 17 anys decidira eixir al carrer perquè tenia "moltes ganes de tocar davant de públic".

“Interpretar música en directe a peu de carrer, quan ningú s'espera que estigues ací, tan a prop, és l'escenari idoni per a impactar en la vida dels transeünts i enriquir la quotidianitat urbana", en  paraules  del  jove. La seua vàlua és la passió amb què transmet "el missatge que és la música"; i el carrer, l'enclavament per excel·lència per a exhibir l'art i "alegrar" la rutina formant part del paisatge del quotidià.

També et pot interessar

stats