Un jove amb diversitat funcional rebutja el taxi que li ofereix la Generalitat: “És un debat d’igualtat d’oportunitats”

Ferrocarrils li ha oferit aquesta alternativa com a solució a les avaries constants de l’ascensor al metro de Patraix de València, però el jove considera que provoca un tracte diferencial

El jove amb diversitat funcional rebutja utilitzar el taxi de Ferrocarrils de la Generalitat / À Punt NTC

Pedro Llorente, un jove advocat de València amb diversitat funcional, utilitza diàriament el transport públic. Segons ha denunciat, l’ascensor que fa servir per a accedir a la parada de metro de Patraix, vital per arribar a l’andana, s’avaria amb freqüència. 

Com a alternativa, Ferrocarrils de la Generalitat li ha proporcionat el transport en un taxi adaptat, però Llorente ho considera poc operatiu. "Tota aquesta volta que he de fer fa que, de segur, arribe sempre tard" ha denunciat.

A més, segons l'advocat, provoca un tracte diferencial. “Que es trenque no es culpa de ningú, però sí la resposta defectuosa que donen a aquesta avaria”, ha justificat per a rebutjar aquest servei. Llorente pensa que hi ha alternatives més operatives per a un problema que ell considera d’igualtat, i ha proposat "un aparell salvaescales". 

“No és un debat de com arribar del punt A al B. És un debat d’igualtat d’oportunitats”, ha afirmat el jove.

També et pot interessar

stats