Un itinerari cicloturístic connectarà 35 municipis des de Sagunt fins a Vilallonga

El projecte Eurovelo travessarà i connectarà tot Europa per a potenciar la mobilitat sostenible.

Europa Press
Europa Press

L’itinerari cicloturístic Eurovelo connectarà 35 municipis valencians des de Sagunt fins a Vilallonga, en un recorregut total de 130 quilòmetres que travessarà xarxa viària, camins, vies pecuàries i infraestructures ciclistes consolidades.

El director general de Transport i Mobilitat a la Comunitat Valenciana, Carlos Domingo, ha apuntat que el recorregut "porta a llocs tan emblemàtics com ara el castell de Sagunt, les marjals dels Moros i de la Safor, el monestir del Puig, els centres històrics de ciutats com València i Gandia, l'estany de Cullera, el Parc Natural de l'Albufera, el Circ de la Safor o el paisatge protegit del Serpis".

El projecte Eurovelo, al qual la Generalitat es va adherir a l'abril de 2017, travessarà i connectarà tot Europa per a potenciar la mobilitat sostenible.

L'itinerari al seu pas per la Comunitat Valenciana és la ruta EV8 - Ruta del Mediterrani, amb prop de 6.000 quilòmetres de longitud, que uneix Cadis i Atenes, i continua per Xipre a través d'onze països de la conca mediterrània i les seues diverses regions.

Eurovelo és un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes que té com a objectiu conformar una única xarxa ciclista transnacional d'àmbit europeu, i actualment ja disposa de més de 45.000 quilòmetres operatius per tot Europa.

També et pot interessar

stats