Un italià a Tenerife, tercer cas de coronavirus a Espanya

Les proves han descartat un possible cas a la Vall d’Uixó i el protocol preventiu s’ha desactivat en poques hores.

Un italià a Tenerife, tercer cas de coronavirus a Espanya
Un italià a Tenerife, tercer cas de coronavirus a Espanya

Les autoritats sanitàries de les Canàries han confirmat un cas positiu per coronavirus a Tenerife. Es tracta d'un metge italià, natural de la Llombardia, la regió amb més casos de coronavirus a Itàlia. En aquests moments està ingressat a l'Hospital del Sur de Tenerife.

Es tracta del tercer cas detectat a Espanya, tot i que les altres dues persones contagiades ja estan donades d'alta.

1.000 persones en quarantena en un hotel d'Adeje

Aquest positiu ha obligat a posar en quarantena les més de 1.000 persones que s'allotgen a l'hotel H10 Costa Adeje Palace. L’home feia una setmana que estava amb la seua esposa en aquest complex turístic del municipi d’Adeje (Tenerife).

Seguint estrictament el protocol d'actuació que han establit les autoritats espanyoles i italianes per a aquests casos, les forces i cossos de seguretat de l'Estat impedeixen des de fa unes hores que cap dels clients allotjats al complex puga entrar-hi ni eixir-ne.

El Ministeri de Sanitat ha citat aquest dimarts d’urgència un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en què estan presents els consellers de totes les comunitats autònomes, per a analitzar i acordar noves mesures preventives contra el Covid-19.

Descartat un possible cas a la Vall d’Uixó

Un home, veí de Madrid, que feia un mes havia viatjat a Milà ha estat durant unes hores aïllat i sota el control de proves per a saber si el seu diagnòstic era Covid-19. L’home va acudir al centre de salut del carrer d’Octavi Ten de la Vall d’Uixó perquè tenia febra alta.

Els sanitaris el van traslladar a l’Hospital de la Plana de Vila-real davant la sospita que poguera tractar-se d’un cas d’aquesta malaltia. Fonts del centre hospitalari han confirmat a À Punt que les proves que li han fet descarten que tinga el virus. Per això, a l’Hospital de la Plana i al centre de salut de la Vall d’Uixò s'ha desactivat el protocol preventiu en poques hores. Des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixò demanen tranquil·litat al veïnat.

Cinc negatius més

En les últimes hores, cinc persones que es trobaven en observació han donat negatiu en coronavirus. Es tracta d’una dona a Àvila, un home a Salamanca, una jove a Oviedo i dos persones a Màlaga. Per contra, segueix en estudi un possible cas a Valladolid.

S’amplien a set països més els advertiments sobre el coronavirus

El Ministeri d'Afers Estrangers ha modificat en tan sols dos dies les recomanacions de viatge a set països per a incloure advertiments sobre el coronavirus. En aquestes recomanacions s’alerta de problemes sanitaris i mesures de prevenció imposades per les autoritats.

Així, ha inclòs advertiments en les fitxes corresponents a Líbia, Geòrgia i Angola, que s'uneixen a les alertes sobre l'Iran, Itàlia, Zimbàbue i el Japó.

L’OMS no descarta una “potencial pandèmia”

L'Organització Mundial de la Salut ha assegurat que utilitzar la paraula “potencial pandèmia” pel coronavirus no està "justificat" encara i demana centrar-se en la contenció. Així i tot, ha precisat que el virus té el potencial per a arribar a ser-ho.

També et pot interessar

stats