Un intern de la presó d'Albocàsser mor en la cel·la després de botar-li foc al matalàs

El sindicat CSIF reclama més mitjans i formació dirigida al personal per fer front a aquests successos després de registrar-se el tercer cas en 15 dies

Centre Penitenciari d'Albocàsser
Centre Penitenciari Castelló II / CSIF

Un reclús del centre penitenciari d'Albocàsser, a l'Alt Maestrat, ha mort la matinada d'aquest diumenge en la cel·la que ocupava després de botar-li foc al matalàs. Es tracta del tercer pres que provoca un incendi en les cel·les del mòdul d'aïllament d'aquest centre en l'últim mes, el primer que ha mort a conseqüència d'aquestes accions. L'autòpsia determinarà les causes de la mort.

A causa de la reiteració de casos, el sindicat CSIF ha urgit a tindre més mitjans humans i formació per al personal. CSIF ha afegit que "l'últim curs de formació que es va fer en aquest àmbit va ser fa quatre anys i únicament es van oferir 20 places quan únicament a Albocàsser treballen prop de 400 funcionaris".

Institucions Penitenciàries ha explicat que l'intern que ha mort estava en règim de primer grau i a més tenia aplicat l'article 75, la qual cosa li limita i restringeix més els moviments i la forma de complir la condemna, ja que es tractava d'una persona que havia provocat diversos incidents en el centre.

El sindicat també assenyalat que "en aquests moments el mòdul d'aïllament del centre penitenciari d'Albocàsser, que consta de més de mig centenar de cel·les i que actualment dona cabuda a més d'una trentena d'interns catalogats com d'alt risc, és un dels més perillosos i conflictius del panorama nacional".

També et pot interessar

stats