Un intern del CIE de Sapadors denuncia una agressió policial

El jove assenyala que va patir ferides en la cara i el genoll.

Un intern del CIE de Sapadors denuncia una agressió policial
Un intern del CIE de Sapadors denuncia una agressió policial

Steven, un jove de 20 anys que fa més de trenta dies que està intern en el CIE de Sapadors de València, ha denunciat davant el jutjat de guàrdia que en el trasllat de tornada des de l'hospital va rebre dues punyades en la cara i va patir ferides en el genoll, fruit d'una agressió policial, quan el baixaven del cotxe a arrastrons.

Així ho ha denunciat la campanya CIE NO en un comunicat, en què han mostrat el suport a la sol·licitud del jove presumptament agredit perquè s'identifique els agents presumptament implicats i se suspenga cautelarment la seua expulsió.

En la descripció dels fets de la denúncia, Steven relata que anava emmanillat en la part posterior del cotxe, de sobte es va sentir un soroll i com que pensaven que havia sigut ell, "van frenar en sec" i es pegar un colp al front. Segons el seu testimoni, el agents de la Policia Local el van agredir la vesprada del 23 de desembre quan van estar a càrrec de realitzar el trasllat d'anada i tornada a l'hospital. En la denúncia s'adjunta l'informe mèdic de l'hospital, anterior a l'agressió, i una fotografia en la qual es veu la ferida en el genoll, així com la inflor en la cara.

CIE NO assenyala que "són nombrosos" els casos en els quals s'ha procedit a la deportació de la víctima després d'efectuar una denúncia, per la qual cosa els procediments acaben arxivats i els presumptes agressors ixen impunes. Per això han mostrat la "preocupació" per les represàlies que poguera patir Steven que, com que esta privat de llibertat, presenta una situació de gran vulnerabilitat.

També et pot interessar

stats