Un informe situa la sanitat valenciana entre les deficients, però admet que ha millorat en els últims anys

Els valencians i valencianes posen nota als serveis sanitaris, un 6,82 de mitjana, i el 69,8% creu que el sistema funciona bé o bastant bé

Hospital d'Alacant
Hospital d'Alacant

Sis autonomies, entre aquestes la Comunitat Valenciana, formen part de les que tenen un sistema sanitari deficitari, segons un informe de la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública. En aquest paquet es troben també Galícia, Aragó, les Illes Balears i Andalusia. En tot cas, l'informe millora la posició relativa de la Comunitat Valenciana, que el 2009 i 2010 era la pitjor valorada de tot Espanya i actualment es troba en sisé lloc. A més, en comparació en l'any anterior, la sanitat valenciana ha millorat la seva consideració.

L'informe remarca que la sanitat valenciana és una de les cinc en l'àmbit autonòmic que ha millorat en l'últim any la consideració que se'n té. La Comunitat Valenciana té un pressupost sanitari per càpita de 1.553,14 euros, dada inferior als 1.991,21 euros del País Basc (la que més en destina), els 1.975 euros d'Astúries o els 1.915,56 euros de Navarra. La cara contrària és Madrid, on la despesa sanitària per càpita és de 1.300,55, la més baixa.

Entre altres dades, pel que fa als llits per cada 1.000 habitants, la Comunitat Valenciana se situa entre les tres amb menys dotació sanitària, amb 2,65 llits, només per damunt d'Andalusia (2,33 llits) i Castella-la Manxa (2,63). També es troba en la part més baixa de la taula pel que fa a quiròfans per cada 1.000 habitants, amb 0,07, una dada que sols iguala La Rioja.

A més, l'informe polsa l'opinió dels ciutadans sobre la sanitat. Pel que fa als valencians, la nota que donen als serveis sanitaris és un 6,82 de mitjana, i el 69,8% creu que el sistema funciona bé o bastant bé. El 83,71% dels valencians van triar el sistema públic per a tractar-se davant de la covid i el 70,2% prefereix una hospitalització en el sistema públic.

També et pot interessar

stats