Controlat l'incendi en una empresa d'aerosols a Nàquera

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers de València continuarà treballant durant tot el cap de setmana perquè el foc no s’estenga a la resta de naus de l’empresa

L'incendi s'ha originat per unes explosions a la zona dels depòsits de gas de l'empresa / Consorci de Bombers de València

Aquesta divendres de vesprada s’ha produït un incendi en una empresa d’aerosols del polígon Els Vents de Nàquera (Horta Nord), en una zona limítrofa amb Montcada. L’avís al Consorci Provincial de Bombers de València s’ha produït a les 15:23.

El foc s’ha originat mentre un camió descarregava gas propel·lent, un tipus de gas altament inflamable utilitzat en productes de neteja i cosmètica. Sembla que hi ha hagut una fuita i el gas s’ha inflamat i ha cremat també el camió que el descarregava. El foc ha passat a la nau més propera al camió i s'hi han produït diverses explosions. A hores d'ara l'incendi està controlat, però encara continua actiu.

Segons han confirmat els bombers a À Punt NTC, aquesta nau ha quedat completament inservible i acabarà ensorrant-se al llarg del cap de setmana. Si no, s'haurà d'enderrocar. És una edificació d’uns 2.000 metres quadrats que representa només una xicoteta part de l’empresa, que ocupa al voltant de 25.000 metres quadrats, dividits en diverses naus per a evitar que es creme tota l'empresa en cas d'incendi.

El Consorci de Bombers de València ha mobilitzat cinc dotacions de bombers al lloc dels fets
El Consorci de Bombers de València ha mobilitzat cinc dotacions de bombers al lloc dels fets / Consorci de Bombers de València

Afortunadament, no cal lamentar cap víctima mortal ni cap persona ferida, ja que l’evacuació s’ha dut a terme molt ràpidament, segons ha explicat el gerent de l’empresa que ha volgut agrair especialment la rapidesa amb què han treballat els bombers per a controlar el foc i evitar que anara a més. “Podria haver sigut un desastre, però per sort ha quedat tot en un esglai”, ha afegit.

Continuen treballant-hi cinc dotacions de bombers de Montcada, la Pobla de Farnals, Sagunt, Burjassot i Torrent, a més de tres unitats de comandament, concretament un oficial, sergent i cap de sector. També hi ha acudit un camió i personal de Protecció Civil de l’Ajuntament de Nàquera.

També et pot interessar

stats