Un incendi a Ourense arrasa en poques hores més de mil hectàrees

El foc avança sense control i de moment és ja el més gran de la temporada a Galícia.

Una imatge de l'incendi declarat ahir a Ourense
Una imatge de l'incendi declarat ahir a Ourense / Sxenick (EFE)

Un gran incendi registrat ahir dimecres al municipi de Cualedro (Ourense), i que afecta també el municipi de Monterrei, continua avançant sense control i supera ja les 1.000 hectàrees cremades, amb danys en infraestructures, hortes i finques.

El foc es va iniciar dimecres de vesprada en la parròquia de San Millao, en Cualedro, i avança amb rapidesa, alimentat per les altes temperatures i el fort vent. Passada la mitjanit, la Conselleria del Medi Rural ha confirmat que l’incendi supera les mil hectàrees afectades, i ja és el més gran des del començament de l’estiu a Galícia després del recent incendi registrat a Monterrei ꟷen una zona pròxima a aquestꟷ que cremar 720 hectàrees.

De moment, brigades de terra continuen treballant en un intent de contindre l’avanç del foc i també estan els efectius de la Unitat Militar d’Emergències, que s’han sumat aquesta nit als mitjans que treballen a la zona. Durant les tasques de control, van evacuar un bomber forestal en ambulància després de patir “un colp de calor”, segons recullen les xarxes socials dels equips d’extinció.

També et pot interessar

stats