Un incendi obliga a desallotjar vora 500 persones de la fàbrica de Dulcesol a Gandia

Tretze persones han necessitat assistència sanitària per inhalació de fum, i totes han sigut traslladades a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia, segons ha detallat el Centre de Informació i Coordinació d'Urgències (CICU)

Imatges captades del moment de l'incendi a Dulcesol
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'abril 2024 - 12:03 Actualitzat: 03 d'abril 2024 - 18:42

Un incendi industrial declarat aquest dimecres a la fàbrica de Dulcesol a Gandia (Vicky Foods) ha obligat a evacuar el recinte per precaució. L'avís s'ha donat poc abans de les onze i mitja del matí, segons ha informat el servei d'Emergències de la Generalitat. L'incident s'ha quedat en un sobresalt. Tretze persones han necessitat assistència sanitària per inhalació de fum, i totes han sigut traslladades a l'Hospital Francesc de Borja de Gandia, segons ha detallat el Centre de Informació i Coordinació d'Urgències (CICU). Es tracta d'una dona de 36 anys i dotze homes d'entre 32 i 57, segons el CICU. El foc s'ha donat per extingit a les 18.32 hores.

A la zona, al polígon industrial Benieto, s'ha mobilitzat un dispositiu del Consorci Provincial dels Bombers de València amb diverses dotacions de Gandia, Oliva i Alzira per a extingir les flames. En un principi n'hi havia desplegades cinc, que posteriorment s'han augmentat fins a arribar a quinze, tal com ha actualitzat Emergències. A més, s'ha desplaçat també una ambulància de suport vital bàsic per a atendre una persona que havia inhalat fum.

La nau afectada es localitza a l'avinguda d'Alacant, número 134, i dona feina a més de 800 persones. En el moment del sinistre hi havia uns 500 empleats i empleades en les instal·lacions, que han hagut de ser desallotjats preventivament, segons la Policia Local. Per ara es desconeixen les circumstàncies en què s'ha produït el foc, que ha cremat farines i plàstics a la fàbrica de rebosteria en una de les línies de producció de la fàbrica, ha informat la companyia.

L'activitat en la planta s'ha hagut de parar totalment i a tota la plantilla l'han enviada a casa. Els equips d'emergències i el personal de seguretat de Vicky Foods coordinen els esforços perquè la faena es puga reprendre "en les pròximes hores", han assenyalat fonts internes de la firma.

La planta de Vicky Foods a Gandia està formada per setze línies de producció i es dedica a elaborar productes acabats com ara croissants, napolitanes, ensaïmades, pa de llet, brioixos, coques d'anís, magdalenes, brioixeries salades i pa de motle, segons detalla en el web.

Diverses dotacions s'han desplaçat a la fàbrica afectada pel foc
Diverses dotacions s'han desplaçat a la fàbrica afectada pel foc / Consorci Provincial de Bombers de València
Treballadors desallotjats a la fàbrica de Dulcesol, aquest dimecres
Treballadors desallotjats a la fàbrica de Dulcesol, aquest dimecres / À Punt NTC

També et pot interessar

stats