Un incendi al municipi gallec de Verín crema quasi 500 hectàrees: "Pareix un volcà"

El foc no dona treva a Galícia i devora més de 1.200 hectàrees de terreny en l'última jornada

Els bombers treballen per a extingir l'incendi declarat a Verín
Els bombers treballen per a extingir l'incendi declarat a Verín / Twitter: @UMEgob

Els incendis forestals han deixat aquest dimecres una nova jornada complicada a Galícia, amb 1.210 hectàrees de terreny cremades. Els més greus es localitzen ara per ara a Verín (Ourense) i Arbo (Pontevedra) i han obligat a fer desallotjaments preventius i talls de carreteres pel risc que comporta per als nuclis de població propers.

El foc declarat a Verín començava a les quatre de la vesprada d'ahir. S'iniciava en tres focus i ja n'acumula més de deu. Continua sense estar controlat i ha arrasat ja 470 hectàrees. Era tal la virulència que en un moment es va haver de tallar el trànsit en un tram de l'autovia A-52, de les Rías Baixas, i la carretera N-525 Verín-Madrid, encara que la circulació ja ha pogut ser-hi restablida. La Conselleria de Medi Rural va decidir activar el nivell 2 en tot el perímetre urbà arran de la proximitat del foc en diferents zones de Verín.

Les autoritats investiguen l'origen de les flames per poder arribar a l'autor i analitzen si algú va poder desplaçar-se amb cotxe per a calar els deu focus que s'hi han detectat, tots en poc temps i en diferents punts de la localitat. Segons arreplega en les xarxes la Brigada de Reforç en Incendis Forestals (BRIF) de Laza, el foc semblava ahir de vesprada "un volcà". "Més d'una desena de punts, incendi clarament intencionat. Un dels punts s'extralimita", publicaren en les xarxes socials.

Més focs a Ourense i Pontevedra

D'altra banda, el govern autonòmic ha informat d'un nou incendi al municipi proper de Mesquita, que ha devastat ja cent hectàrees i que se suma als altres dos que continuen actius a la província d'Ourense, amb Verín i Maceda. Aquest últim arrancava dimecres en tres focus diferents i simultanis i afecta 150 hectàrees. Les altes temperatures, que s'acosten als 40 graus, afegides al vent, n'han dificultat les labors d'extinció.

Pel que fa a la província de Pontevedra, hi ha actiu un incendi a Arbo, a la parròquia de Barcela, que afecta 70 hectàrees. Paral·lelament, la Xunta ha donat per estabilitzat un altre foc en aquesta mateixa zona després de cremar 400 hectàrees a Mourentan. A més, està controlat un foc registrat a Ponteareas que ha cremat vint hectàrees.

També et pot interessar

stats