Un incendi "intencionat" crema dos xiringuitos de la platja d'Almenara

L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha informat que hi ha dues persones ferides que són els presumptes autors. Un està en La Fe i a l'altra se l'emportaren a l'Hospital de Sagunt i ja ha sigut donat d'alta i està detingut

Incendi en dos barets de platja d'Almenara

A Almenara han cremat aquesta passada nit dos xiringuitos en un incendi. L'alcaldessa del municipi, Estíbaliz Pérez, ha afirmat en declaracions a À Punt que el foc ha sigut "intencionat". A més, ha informat que hi ha dues persones ferides, una d'elles ingressada a la Unitat de Cremats de l'Hospital La Fe, i també un detingut.

Els dos ferits són els presumptes autors de l'incendi. Un està en La Fe i a l'altre se l'emportaren a l'Hospital de Sagunt i ja ha sigut donat d'alta i està detingut.

Els incendis s'han produït després que, suposadament, algú haja arruixat les instal·lacions amb gasolina i hi haja calat foc.

El soroll de xicotetes explosions, prop de les dues de la matinada, va alertar el veïnat. Quan hi va acudir la policia, va descobrir el cotxe, dos garrafes de gasolina i roba cremada a la zona del succés. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per a saber les causes de l'incendi.

Els barets estan a la zona de la platja de Casablanca i han quedat totalment cremats. Es tracta dels dos establiments més característics de la platja d'Almenara.

El Xiringuito El Xato i la Gelateria de Paqui són negocis familiars que estaven a punt d'obrir després de la pandèmia. L'any passat ho van intentar sense èxit i enguany els han reduït a les cendres.

L'alcaldessa ha lamentat en una publicació en Facebook aquest incendi que ha qualificat de "barbaritat", que ha cremat "dos negocis familiars als quals els han dedicat dècades d'esforç i feina i on treballen molts veïns d'Almenara".

Els barets han quedat totalment calcinats
Els barets han quedat totalment calcinats / À Punt NTC

Estíbaliz Pérez ha destacat que són dos establiments que han contribuït que la platja Casablanca "siga la que és" i ha mostrat tota la seua "solidaritat i ànim per a Jose, Paqui, les seues famílies i tots i totes les treballadores d'El Xato i la Gelateria".

L'alcaldessa ha reconegut que les dues famílies d'Almenara "estan destrossades", i ha lamentat que, després de l'incident, moltes famílies perdran el seu lloc de treball.

🤬 Quina classe de persones son capaços de fer aquesta barbaritat? Quina merda de gentola és eixa? 😢 Esta nit han cremat, calcinat, El Xiringuito El Xato i la Gelateria de Paqui. 2 negocis familiars, al que li han dedicat decades d'esforç i feina, molta feina. 2 negocies familiars que donen feina a molts veïns i veïnes d'Almenara, 2 negocis familiars que ha contribuït per a que La Platja Casablanca siga la que és. 💔 He parlat amb ells este mati. Un desatre. Tota la meua solidaritat i ànim per a Jose, Paqui, les seues families i tots i totes les treballadores de El Xato i la Gelateria. A la vostra disposició en el que puga'm ajudar Xiringuito El Xato

Posted by Estíbaliz Pérez Navarro on Thursday, May 26, 2022

També et pot interessar