Un incendi forestal a Onda activa dos avions i el pla especial per a cases aïllades

Un contingent de bombers amb dos mitjans i diverses dotacions aèries es desplaça a la zona afectada pel foc, que ja està controlat

Camió de bombers del Consorci de Bombers de Castelló (arxiu)
Camió de bombers del Consorci de Bombers de Castelló (arxiu) / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de març 2024 - 14:52 Actualitzat: 11 de març 2024 - 15:54

Un incendi forestal declarat aquest dilluns al terme municipal d'Onda, a la Plana Baixa, ha obligat els serveis d'Emergència a enviar a la zona un contingent d'extinció amb dos mitjans aeris, bombers forestals i una dotació del Consorci Provincial de Bombers de València, segon ha confirmat l'112. A més, s'ha activat el pla especial per l'existència de cases aïllades a l'àrea prop de les flames.

El foc s'ha originat a les 13:57 hores a la partida Quinalis i els bombers s'han mobilitzat per a actuar en aquesta zona de bosc. Amb el dispositiu anaven quatre autobombes i cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat, una d'aquestes és helitransportada, i dos avions. Passades les tres de la vesprada, els bombers l'han donat per estabilitzat i s'ha reclassificat com incendi de vegetació. Vora les 15:46 hores, s'ha donat per controlat.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establert la situació 1 del Pla Especial d'Incendis (PEIF) per la proximitat de béns no forestals a l'incendi, en concret alguna casa aïllada, ha precisat.

Segons Aemet, per a aquest dilluns està previst vent de l'oest i nord-oest moderat amb intervals de fort i ràfegues molt fortes a l'interior nord de les comarques septentrionals.

També et pot interessar

stats