Desallotgen més de mil persones per l'incendi de la Vall d'Ebo que ha cremat 3.500 hectàrees

S'han evacuat diverses urbanitzacions de Pego, els nuclis de Benirrama i Benialí a la Vall de Gallinera, i Alcalà de la Jovada

Bombers treballant en l'incendi forestal de la Vall d'Ebo / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 d'agost 2022 - 07:53 Actualitzat: 15 d'agost 2022 - 09:55

L'incendi forestal que crema des de les 21:35 de la passada nit al terme de la Vall d'Ebo (Marina Alta) ha cremat ja 3.500 hectàrees, segons ha informat aquest migdia la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. El foc afecta un perímetre de 30 quilòmetres i són vora 200 els professionals que a hores d'ara treballen en les tasques d'extinció, entre ells militars de l'UME.

A hores d'ara, el personal d'Emergències de la Generalitat Valenciana que intervé en l'incendi ha ordenat el desallotjament d'algunes urbanitzacions i disseminats dels nuclis de població de Pego, Benirrama i Benialí, a la Vall de Gallinera, i Alcalà de la Jovada. Aquesta mesura afecta més d'un miler de persones, segons ha informat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel. A les persones desallotjades se'ls ofereix acolliment en l'Espai Veïnal de Pego. L’Ajuntament d'aquesta localitat ha fet una crida a la solidaritat a tot el veïnat que puga albergar aquesta nit alguna de les persones afectades.

Els nou mitjans aeris que lluiten contra les flames es retiraran quan l'ocàs del sol en dificulte la tasca.

Bravo ha assegurat que en l'incendi conflueixen tots els factors per a qualificar-lo de "complex": vent, temperatures altes, baixa humitat i una orografia molt complicada. Preocupa, ha dit la consellera, que el foc arribe al barranc de l'Infern, una zona amb molta densitat forestal i on l’incendi podria activar-se de forma molt ràpida.

L'incendi ja ha cremat 3.500 hectàrees
L'incendi ja ha cremat 3.500 hectàrees / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

El secretari autonòmic ha explicat que el fort vent que hi havia en la zona, de més de 50 quilòmetres per hora, les altes temperatures i la dificultat orogràfica, per ser un lloc ple de barrancs i desnivells, va impedir que els mitjans terrestres pogueren frenar l'inici del foc.

L'incendi va començar cap a les 10 de la nit i el va provocar un llamp que va caure a la partida del Frigalet, en una zona de pins i vegetació. Entrada la matinada, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat sol·licitava la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per a controlar l'incendi.

 

També et pot interessar

stats