Controlat l'incendi de Toga gràcies a l'evolució favorable del foc

Al voltant de noranta persones han continuat treballant durant aquesta nit per a evitar que revifaren les flames

Incendi declarat a Toga, aquest divendres / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de març 2024 - 08:53 Actualitzat: 02 de març 2024 - 15:25

L'incendi forestal declarat la matinada de divendres al terme municipal de Toga, a l'Alt Millars, s'ha donat per controlat aquest dissabte a les 14 h, segons ha confirmat el servei d'Emergències de la Generalitat. El foc ha cremat un total de catorze hectàrees.

L'112 va rebre l'avís del foc a les 05:22 hores de divendres i les autoritats van establir la situació 1 del Pla Especial davant del Risc d'Incendis Forestals (PEIF). El foc es va donar per estabilitzat a les 16:30 hores de divendres i ha sigut controlat aquest diumenge.

La fumeguera originada per les flames va obligar a confinar preventivament el veïnat, vora quaranta persones, durant diverses hores. També es va decidir tallar la CV-20 al tram que uneix aquesta població amb Torre-xiva entre els quilòmetres 27 i 32 de la carretera.

A la zona es va mobilitzar un dispositiu coordinat pel Consorci Provincial de Bombers de Castelló amb vora noranta elements, entre mitjans aeris i terrestres. Tal com va explicar a Les notícies del matí aquest dissabte l'alcalde de Toga, Elías Barberán, les tasques d'extinció del foc avançaven de manera positiva. No obstant això, les fortes ràfegues de vent a la zona —que durant la matinada van superar els setanta quilòmetres per hora, segons l'Aemet— podien complicar el treball dels bombers en les pròximes hores.

També et pot interessar

stats