Controlat l'incendi declarat al camí de la Morera de Xàbia que ha obligat a confinar el veïnat

Emergències de la Generalitat havia activat la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals

Mitjans aeris treballen en l'incendi declarat al Camí de la Morera, a Xàbia
Mitjans aeris treballen en l'incendi declarat al camí de la Morera, a Xàbia / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de maig 2024 - 18:40 Actualitzat: 05 de maig 2024 - 19:34

Controlat l'incendi declarat este diumenge de vesprada al camí de la Morera, a Xàbia (Marina Alta), que ha obligat a confinar els veïns de la zona de manera preventiva per a evitar la inhalació de fum. Efectius de bombers continuen treballant per l'extinció del foc i des del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant informen que evoluciona de manera favorable.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha activat la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) i ha sol·licitat a Iberdrola que talle una línia pròxima a l'incendi. El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

En un primer moment s'han mobilitzat tres mitjans aeris, quatre dotacions del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes, un coordinador forestal i un suboficial de guàrdia. Però quan la situació s'ha estabilitzat s'han retirat dos dels mitjans aeris i s'hi ha quedat un treballant.

També et pot interessar

stats