Un incendi a Castelló de la Plana obliga a confinar l’alumnat d’un col·legi

El foc, que ja està controlat, ha generat una gran fumaguera negra visible a quilòmetres

L'incendi al costat del cementeri de Castelló de la Plana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de maig 2024 - 11:25 Actualitzat: 06 de maig 2024 - 18:15

Un incendi declarat aquest dilluns en un solar de la Quadra del Borriolenc de Castelló de la Plana, en la part lateral del cementeri de Sant Josep, ha obligat a confinar l’alumnat del col·legi Manuel García Grao i a desallotjar a huit persones d'un assentament, segons ha informat la Policia Local.

El foc, que ja està controlat, s'ha iniciat a les 09:46 hores per la quantitat de fem i herba d'un camp de tarongers i afecta enderrocs i plàstic. En les tasques d'extinció han intervingut fins a sis dotacions de Bombers de l’Ajuntament. A més, la Policia ha tallat al trànsit la Quadra del Borriolenc i adjacents pel fum dens, encara que no s'ha produït cap ferit.

Des del consistori ja han avançat que la Regidoria de Benestar Social donarà una solució residencial temporal a les huit persones que han sigut desallotjades de l'assentament. No hi ha hagut més evacuacions, ni en col·legis ni en habitatges, només s'ha demanat al veïnat del grup Sant Enric que no s'acostara a la zona afectada.

A causa de l'incendi, el Centre de Coordinació d'Emergències ha establit Situació 1 de Pla Especial d'Incendis per la proximitat de béns no forestals.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat del regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, i l'edil de Barris, Paco Cabañero, s'ha desplaçat fins al Centre de Comandament Avançat per a comprovar l'evolució dels treballs d'extinció i traslladar un missatge de calma. Carrasco ha destacat “la ràpida actuació dels efectius que ha aconseguit controlar el foc d'un incendi en el qual afortunadament no hi ha hagut que lamentar danys personals”.

També et pot interessar

stats