Un incendi de canyar prop de les vies de tren obliga a desallotjar una escoleta a Almassora

Els bombers treballen per a extingir el foc, que s'ha generat en una zona molt seca del llit del riu Millars i ja està controlat

Les flames de l'incendi, al costat de la via férria
Les flames de l'incendi, al costat de la via férria / Consorci Provincial de Bombers de Castelló
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de febrer 2074 - 13:47 Actualitzat: 28 de febrer 2024 - 14:52

Un incendi declarat aquest dimecres en una zona de canyar del riu Millars ha obligat a desallotjar preventivament una escoleta infantil a Almassora. Efectius terrestres i aeris del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s'han mobilitzat per a apagar el foc, que es localitza prop de les vies del ferrocarril i al costat del terme municipal de Vila-real.

Segons han informat fonts del 112CV i del cos provincial de bombers sobre el terreny treballen dos mitjans aeris, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat i tres dotacions de bombers amb dues unitats de comandament del consorci. El dispositiu ha donat per controlat el foc passades les dues del migdia.

L'incendi ha portat a l'evacuació de l'escoleta La Llimeta, a Almassora, ha confirmat À Punt NTC de fonts municipals. S'ha ordenat per precaució no tant per la proximitat de les flames, com per la quantitat de fum que els estava arribant al pati. En un primer moment s'havia oferit la biblioteca municipal per a portar els i les menudes, però, finalment, la direcció del centre ha aconseguit contactar amb totes les famílies i han acudit a arreplegar-los. També s'ha decidit evacuar preventivament una serradora i una quadra que hi havia properes a la zona de l'incendi.

L'evolució del foc és "positiva", a pesar que el vent bufa a la zona i que es tracta d'un terreny molt sec, han assenyalat els bombers. Algunes imatges difoses pel mateix cos provincial mostren com les flames assetgen el pas en altura que travessa el llit del riu Millars i pel qual circula el tren. De fet, s'ha hagut de detindre provisionalment la circulació dels combois de rodalia entre València i Castelló, en ambdós sentits.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establert, passades les deu del matí, situació 1 del Pla Especial d'Incendis (Peif) com a mesura preventiva i possible afecció a béns no forestals.

També et pot interessar

stats