Un home i sa mare busquen el germà bessó, un xiquet robat durant el franquisme

La família ha començat una campanya en xarxes socials per a trobar-lo, a més de buscar-lo per mitjà de l'ADN

Conxín i Ferran, aquest dimecres a València / À Punt NTC

Ferran Jaume és un valencià que busca el seu germà bessó. Pensen que el robaren en nàixer el 1977 i ha iniciat una campanya en xarxes per a trobar més pistes. Hem parlat amb ell i amb la mare per a ajudar-los en la recerca.

Ferran i sa mare Conxín no han deixat de buscar mai el bessó amb l'esperança de trobar-lo. Tot va passar a l'Hospital del Consuelo de València, Conxín va donar llum primer a Ferran. La mare va ser plenament conscient durant tot el part, però conta que després de donar a llum, sense donar-li explicacions, la van sedar. En tornar a ser conscient, li digueren que el segon fill havia mort. Només el va veure el pare, de lluny a través d'un vidre. 

L'hospital es va encarregar de soterrar el segon bessó, però la fitxa del centre hospitalari està incompleta i al cementeri no consta la procedència del cos. “Jo mai he cregut que això fora real”, afirma Conxín, que no li van permetre veure el cos del xiquet. Amb el temps, Ferran ha descobert un 'modus operandi' similar al d'altres xiquets robats. Pensa que el germà no ha mort i no perd l'esperança de trobar-lo.

Ferran Jaume està en la base de dades d'ADN que investiga Fisabio amb el suport de la Generalitat. Un servei que fins ara ha ajudat a retrobar-se dues parelles de germans.

També et pot interessar

stats