Un home s'enfronta a 3,5 anys de presó per publicar missatges contra l'islam en Facebook

La Fiscalia l'acusa per un delicte d'odi per fomentar la discriminació o la violència contra un grup de persones per la religió.

Un home s\'enfronta a 3,5 anys de presó per publicar missatges contra l\'islam en Facebook
Un home s'enfronta a 3,5 anys de presó per publicar missatges contra l'islam en Facebook

El fiscal demana tres anys i mig de presó per un delicte d'odi per a un home que va divulgar en Facebook missatges contra l'islam i les persones musulmanes.

El Codi Penal preveu una pena de presó d'un a quatre anys per a qui fomente públicament la discriminació o la violència contra un grup de persones per motius ideològics o religiosos.

Això és precisament el que el fiscal considera que va fer l'acusat i així ho ressenya en el seu escrit d'acusació per al juí que se celebra aquest dijous a la Ciutat de la Justícia.

L'acusat, identificant-se amb el seu nom, va divulgar en el seu compte de Facebook missatges "en què promovia l'animadversió, el rebuig, l'exclusió, l'agressió i l'enfrontament contra les persones musulmanes, així com contra les persones d'origen estranger, de pell negra i d'ètnia gitana".

Els missatges, que es van publicar entre el 2 de setembre de 2015 i el 4 de desembre de 2017, han de ser retirats, afegeix el fiscal en les seues conclusions provisionals.

També et pot interessar

stats