Un home mor atropellat quan creuava l'N-220 a Manises

L'alcade, Jesús Borrás, reclama la construcció d'una passarel·la per a comunicar la ciutat amb l'aeroport.

Imatge de portada: un vianant creua pel tram de l'N-220 en què es va produïr l'accident

Un home de 52 anys va morir aquest dissabte en ser atropellat quan creuava la carretera nacional 220, al terme municipal de Manises (Horta Nord). Segons fonts de la Direcció General de Trànsit, l'accident va produir-se sobre les 20:00 hores en el quilòmetre zero de la via, en sentit a la carretera CV-365.

A la víctima mortal l'atropellaren quan creuava d’un marge a l'altre de l’N-220. Fonts del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) han informat que fins al lloc es va traslladar una unitat del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), però només va poder confirmar la mort del vianant.

Un punt negre

Centenars de persones creuen irregularment cada dia pel tram de l'N-220 que passa per l'aeroport. L'absència de passos de vianants i d'una passarel·la que connecte la ciutat de Manises amb l'aeròdrom fa que molts arrisquen la vida per a travessar d'un costat a l'altre de la via. 

L'alcalde de la localitat, Jesús Borrás, ha explicat a À Punt NTC que la construcció de la passarel·la és un projecte previst i aprovat per la delegació del govern espanyol en 2018, amb un pressupost d'un milió i mig d'euros. Tot i que s'ha declarat d'urgència, el Ministeri de Foment l'ha paralitzat i ara el condiciona a les obres del desdoblament de l'N-220 per a millorar els accessos a l'aeroport

"No entenem la situació" ha lamentat l'alcalde, que tem que això retarde la construcció de la passarel·la. A més, Jesús Borrás recorda que la majoria del municipi s'oposa al projecte d'ampliació de la carretera nacional perquè "li obri a Manises un forat més gran del que ara té". Davant aquesta situació, l'alcalde ha avançat que dilluns convocarà una reunió dels portaveus dels grups municipals en l'Ajuntament de Manises per a estudiar quines seran les properes accions que adoptaran. No es descarten mobilitzacions.

També et pot interessar

stats