Un home mata la seua dona a Oriola

El presumpte autor d'aquest nou cas de violència masclista ha telefonat al 112 i ha confessat que l’havia asfixiada.

Agents de policia precinten el domicili de la víctima
Agents de policia precinten el domicili de la víctima

Ivanka, una dona de 60 anys, de nacionalitat búlgara, ha mort aquest matí a Oriola en un nou cas de violència masclista. Passades les set de la matinada ha avisat al telèfon d'emergències 112 el seu marit, Mateo, de 57 anys, de la mateixa nacionalitat. Ha explicat que ell era l'autor i que l'havia asfixiada. El fets han ocorregut al domicili familiar, situat a la Vereda Buena Vida d’Oriola. La casa està en una zona de camp, entre el nucli de la pedania de Los Desamparados i la carretera de Beniel, a Múrcia, molt a prop dels tubs del transvasament Tajo-Segura. La parella feia al voltant de cinc anys que residia ací. 

A través de la sala 091 de la Policia Nacional s'ha organitzat la intervenció. S'han mobilitzat les patrulles de guàrdia, que han comprovat que hi havia una dona sense signes aparents de vida. De seguida, s'ha enviat una ambulància que n’ha confirmat la mort. Els signes externs eren d'estrangulament. L'agressor té 57 anys i és el marit de la víctima. L'alcalde en funcions d'Oriola, Juan Ignacio López Bas, ha informat À Punt NTC que se l’ha detingut tot seguit. 

La Policia Nacional ha activat el protocol per a morts violentes i ha posat en coneixement del jutjat de guàrdia i de la Brigada de Policia Judicial i Científica els fets. La comissió judicial està inspeccionant la casa i ordenarà l’alçament del cadàver. 

Per als veïns, aquestos fets són inexplicables. Segons han declarat, ahir  la dona va arribar com cada dia cap a les 21 hores. Tornava de cuidar una senyora gran. L'home, que no treballava –sembla que per problemes de salut–, l'esperava a l'interior de la vivenda. Va ser l'últim moment que van veure amb vida Ivanka. Els veïns han declarat que no van sentir res d'estrany en cap moment de la nit ni de la matinada. Fins aquest matí de dilluns han vist arribar els agents de la Policia Local i de la Policia Nacional i l'ambulància. 

L'Ajuntament d'Oriola ha convocat un minut de silenci en repulsa dels fets a les 12 d'aquest matí i ha decretat tres dies de dol oficial. La Generalitat ha condemnat també l'assassinat i ha convocat una concentració per a demà dimarts al migdia. 

Estadística 

Amb la mort d'aquest matí, ja són 28 les dones assassinades enguany i 952 des que hi ha dades oficials, des del 2003.

També et pot interessar

stats