Un home mata l'exparella a Dénia

La víctima el va denunciar el passat dia 1 i hi havia en vigor una orde d'allunyament.

FOTO PORTADA: Minut de silenci a l'Ajuntament de Dénia

Una dona de 44 anys ha sigut assassinada aquest dimarts a la matinada a Dénia, a la Marina Alta, presumptament per l'exparella, de 54 anys, que ha sigut detingut, segons han informat fonts de la Policia Nacional.

L'Ajuntament de Dénia ha decretat, per la mort, un dia de dol oficial que començarà a les 13.00 hores d'aquest dimarts, hora en què el Consell de les Dones del municipi ha convocat una concentració silenciosa contra aquest crim masclista a la plaça de l'Ajuntament.

El succés s’ha produït aquesta matinada en el domicili de la dona, on vora les 4:30 hores ha accedit sense autorització el presumpte homicida, sobre el qual pesava una ordre d’allunyament. Les mateixes fonts han informat que en l’habitatge es trobava la filla menor de la parella. Els agents s’han personat en la casa després de rebre la trucada d’una veïna que ha alertat que estava sentint crits.

El presumpte assassí tenia orde d’allunyament des del febrer

Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), un jutjat de Benidorm va condemnar el presumpte assassí el passat febrer, amb l’atenuant d'alcoholèmia, per dos delictes de violència de gènere contra la morta i contra la filla d'11 anys. El jutjat li va imposar 28 dies de treballs en benefici de la comunitat, un any de privació de tinença d'armes i 1 any i un dia de prohibició d’aproximar-se a menys de 300 metres de la víctima, així com a comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà.

Per a la condemna, es va declarar provat que l’home havia agredit en dues ocasions la víctima i la filla al domicili on convivien, concretament els dies 31 de desembre de 2017 i el 2 de gener de 2018. El condemnat va recórrer contra la sentència davant de l’Audiència Provincial d'Alacant i encara no és ferma.

Paral·lelament, el jutjat de violència sobre la dona número 1 de Dénia manté obertes actualment altres diligències prèvies per possibles delictes d’amenaces i trencament de mesura cautelar, en un procediment que va ser obert en el mateix mes de febrer arran d'un informe de la Policia Local. En ell es referien a unes manifestacions de la víctima segons les quals el seu excompany sentimental s'havia posat en contacte telefònic amb un altre fill d’ella, major d’edat i que resideix a Rússia, per a amenaçar la dona i la filla menuda.

El cas estava valorat com a risc mitjà

La víctima es trobava en el sistema de seguiment de casos de violència de gènere, Viogen, valorat com a risc de grau mitjà, segons han informat fonts de la delegació del govern central a la Comunitat Valenciana, la qual cosa implica seguiment de la víctima, vigilància aleatòria i seguiment de Serveis Socials i del Centre Dona 24 hores.

“Hi ha hagut dos trencaments de condemna”, ha informat la subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, qui ha afegit que la dona comptava amb el servei telefònic d’atenció i protecció per a víctimes de la violència de gènere, conegut com Atenpro, un dispositiu de telefonia mòbil que ofereix atenció immediata i a distància.

Telèfon d’atenció a les víctimes

El 016 és el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes l’adreça electrònica 016-online@msssi.es.

També et pot interessar

stats