Un home mata el fill d'11 anys i després se suïcida a Beniel (Múrcia)

El presumpte parricida tenia antecedents per maltractaments i havia infringit una orde d’allunyament dictada el mes passat.

Minut de silenci a l'Ajuntament de Beniel (Múrcia)

Un home de 39 anys ha matat presumptament el fill d'11, el qual havia d’haver entregat aquest dijous a la mare, i després s’ha penjat. Ha sigut en un domicili de la localitat de Beniel, a Múrcia.  El sistema hauria fallat per a evitar l'assassinat del xiquet segons un informe de la Guàrdia Civil, que ha fet públic la Cadena Ser, els agents van alertar que el menut estava en situació vulnerable, sense que es prenguera cap mesura a temps.

El presumpte parricida tenia antecedents per maltractaments i havia infringit una orde d’allunyament dictada el mes passat.

La policia local va acudir al lloc dels fets en rebre una telefonada en què s’informava que l’home no havia entregat el fill a les 20:30 hores, com establia el règim de visites. Els agents van trobar al corredor el cos del menor i, en la cuina, el del pare. 

Concentració de rebuig per l’assassinat del menor

Uns dos-cents veïns s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament en rebuig per l’assassinat. L’alcaldessa de Beniel, Carmen Morales Ferrando, ha condemnat enèrgicament aquest tipus d’actes violents, i ha posat en mans de la família tots els serveis municipals. 

A més, l’alcaldia ha decretat dos dies de dol oficial i les banderes dels edificis municipals ja onegen a mig pal.

El defensor del poble investiga l’assassinat 

El defensor del poble, Francisco Fernández Marugán, ha iniciat una investigació d’ofici. Així, ha demanat a la Secretaria d’Estat de Seguretat que informe si després del trencament de l’orde de protecció es va elaborar i es va comunicar un informe sobre l’estimació del nivell de risc per a la mare i per al menor, a qui es va remetre aquesta informació. També ha demanat si es van adoptar altres mesures de protecció addicionals.

Paral·lelament també ha preguntat a la Fiscalia si va rebre aquesta informació elaborada pels funcionaris policials i si es van realitzar actuacions en relació amb el suposat trencament de l’orde d’allunyament per a garantir la protecció del menor.

El defensor té obertes diverses actuacions per a conéixer les mesures adoptades pels poders públics per a aplicar els compromisos assumits en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i evitar nous crims.

També et pot interessar

stats