Un home mata la dona davant dels dos fills a Almassora

Aquesta és la tercera víctima mortal per violència masclista del 2020 a la Comunitat Valenciana, i la que fa 17 a Espanya.

Un home mata la dona davant dels dos fills a Almassora
Un home mata la dona davant dels dos fills a Almassora

Un home ha assassinat la dona, de 35 anys, davant dels dos fills menors d’edat en el domicili de la família a Almassora (Plana Alta). Després, el presumpte assassí s’ha entregat a la caserna de la Guàrdia Civil i ha confirmat el crim.

En principi, no existien denúncies prèvies de maltractaments, ni antecedents d'aquesta parella en el sistema integral de seguiment de casos de violència de gènere. No obstant això, la Guàrdia Civil encara està investigant els fets.

El govern espanyol ha confimat que es tracta d'un nou crim masclista, de manera que el nombre de dones assassinades per violència de gènere ascendeix a 17 en 2020 i a 1.050 des que van començar a registrar-se les estadístiques en 2003. A més, els dos fills menors d'edat se sumen als nou orfes que deixa ja la violència masclista enguany a Espanya.

En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta dona és la tercera víctima mortal del 2020, després dels assassinats masclistes de Moraira i de Vilanova de Castelló.

Tres dies de dol

L’alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha condemnat l'assassinat masclista d'una veïna i ha decretat tres dies de dol oficial.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia en 51 idiomes diferents, també durant l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats