Un home ferit en una explosió en una pedrera a Sagunt

L’exalcalde de Sagunt demana que s’òbriga una investigació i es mostra molt crític amb l’activitat de l’empresa LafargeHolcim.

Zona de cases on ha impactat l'explossió
Zona de cases on ha impactat l'explossió / À Punt NTC

Un home ha resultat ferit aquest divendres en una gran explosió a la pedrera de Romeu, a Sagunt (Camp de Morvedre). Segons testimonis presencials, l’explosió ha fet volar per l’aire una gran quantitat de pedres, que han impactat contra diverses cases que es troben a 500 metres de la pedrera, i contra un home que es trobava a la zona amb el seu fill.

El menor ha resultat il·lés, però a l’adult l’han hagut de traslladar a l’Hospital de Sagunt amb ferides lleus als peus i les cames. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat agents de la Guàrdia Civil, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

L’exalcalde de Sagunt i actual regidor d'Habitatge, Quico Fernández, en declaracions a À Punt NTC, ha demanat que s’òbriga ja una investigació per a aclarir les causes de l’explosió, que “segurament era controlada, però se’ls n'ha anat de les mans”. Ha lamentat que no és la primera vegada que passa un incident com aquest. “Són moltes les ocasions en què s’han originat danys materials en vivendes situades al costat de la pedrera, que tenen una situació d’absoluta legalitat. No podem tolerar que passen aquestes coses, perquè podria haver causat molts més danys”, ha dit.

Els veïns denuncien que no ha sonat cap alarma d'avís i es troben en una situació d'inseguretat. També emanen que es prenguen mesures perquè aquesta situació no es torne a repetir.

El regidor s'ha mostrat també molt crític amb l'empresa LafargeHolcim, propietària de les instal·lacions: "Ha demostrat molt poc de respecte per la ciutat i els veïns, i el que no pot passar és que, una empresa que hauria d’estar dins dels seus límits i controlant la seua activitat, puga provocar aquest tipus de danys”, ha assegurat.

L’empresa LafargeHolcim manté un conflicte obert amb l'Ajuntament per la voluntat d’ampliar la pedrera del Salt del Llop en un entorn declarat paratge natural municipal.

També et pot interessar

stats