Un home epilèptic utilitza una aplicació policial per a demanar auxili a la platja de Sant Joan

Aquesta aplicació facilita la comunicació amb la policia i també permet alertar sobre situacions on s’és víctima o testimoni d’un delicte

PLATJA DE SANT JOAN, ALACANT, ADRIÁN ESCOBAR
Platja de Sant Joan, Alacant / Adrián Escobar

Les noves tecnologies salven vides. Un home amb epilèpsia va enviar un missatge d'ajuda el passat dia 20 de juliol a través de l’aplicació Alertcops en trobar-se malament a la platja de Sant Joan. Els agents de la Policia Nacional van arribar per a socórrer l’home i li van practicar primers auxilis fins que arribaren els serveis sanitaris.

El Centre Intel·ligent de Coordinació, Comandament i Control va rebre un “angoixós” missatge del ciutadà: "Per favor, estic en la platja de Sant Joan; no conec la zona. I soc epilèptic. Envien una ambulància, no estic bé. I tinc símptomes rars. Se m'han adormit la cama esquerra i mitja cara".

Mentre agents del Grup Operatiu de Resposta (GOR) de la comissaria del districte nord d'Alacant i del Grup d'Atenció al Ciutadà (GAC) de la comissaria provincial es dirigien a la zona, l'operadora de sala va intentar xatejar amb l’home i aconseguir més dades, però ja no contestava.

En arribar al lloc on s’havia rebut l’alerta, els policies van localitzar un home gitat en terra i en estat semiinconscient, per la qual cosa es va sol·licitar la presència d’una ambulància i es van iniciar les maniobres de primers auxilis. Finalment, el van traslladar en ambulància a l’Hospital General d’Alacant, on va rebre assistència i l’alta en poques hores.

AlertCops és una aplicació per a telèfons mòbils que facilita la comunicació dels ciutadans amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i, entre altres funcionalitats, permet alertar sobre una situació delictiva de la qual és víctima o testimoni. La Policia Nacional recomana la seua descàrrega i ús, és una app "molt intuïtiva, fins i tot per a persones majors".

També et pot interessar

stats