Un home apunyala els seus dos fills a Cabanes, en mata un i se suïcida

La filla està molt greu a l'hospital i tot apunta que es tracta un nou cas de violència masclista.

L'apunyalament s'ha produït a una zona de la platja de Cabanes
L'apunyalament s'ha produït a una zona de la platja de Cabanes / À Punt NTC

Un home ha apunyalat aquesta matinada els dos fills menors d’edat, de 10 i 12 anys, a Cabanes (Plana Alta), segons han confirmat fonts de l'Ajuntament. El xiquet, de 12 anys, ha mort a l'acte i a la xiqueta, de 10, l'han traslladada a l’Hospital General de Castelló amb una punyalada al tòrax i en estat molt greu.

Els fets han ocorregut cap a les 3:00 hores en una zona de la platja de Cabanes i després el presumpte agressor s’ha llançat des del terrat de la casa i ha mort. L’alcaldessa del municipi, Virginia Martí, ha confirmat a À Punt NTC que ha sigut un veí qui ha avisat el 112 en veure el cos d’un home estés a terra.

El Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències ha confirmat que a les 3:35 hores s’han mobilitzat dues unitats del SAMU a Cabanes, que han atés una dona de 39 anys, amb una crisi d’ansietat, i una xiqueta. La mare, present en el moment del crim, ha necessitat atenció psicològica.

Fonts municipals expliquen que és una família procedent de Madrid que estiuejava a la platja de Cabanes. De moment no se sap si el crim és un parricidi o un nou cas de violència de gènere, on l’agressor ha pogut actuar contra les criatures per a castigar i fer mal a la parella. La Guàrdia Civil ha assumit la investigació dels fets i el jutjat úmero 1 de Castelló s'ha fet càrrec del cas.

Els agents han pentinat aquest matí l'apartament en què residia la família, buscant proves. A més, l'Ajuntament de Cabanes s'ha personat en el cas i s'ha posat a disposició de les forces de seguretat, segons ha explicat la tinent d'alcalde.

“És un dia molt trist”, ha declarat a À Punt NTC la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cabanes, Lidón Morralla. El consistori, que ha condemnat els fets, i l’associació veïnal han convocat una concentració per a guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig, aquest dilluns a les 12:00 hores.

Tot apunta a un nou cas de violència masclista

Per a la criminòloga de l’Associació de Professionals de Criminologia i membre del Moviment Feminista del País Valencià, Esther Jovaní, tots els paràmetres apunten a un nou cas de violència contra les dones. “L’home està matant els fills de la parella per a produir en ella tot el mal que puga. També són els seus fills, però ell no està pensant que és el pare. Els xiquets són l'instrument”.

Segons l’experta, “quan passa un fet d’aquestes característiques sempre és el punt final d’una concatenació de successos anteriors”. Per a Jovaní, a més, el doble apunyalament de Cabanes recorda molt el cas d'Itziar Prats, la mare de les dues xiquetes de tres i sis anys assassinades per son pare a Castelló, també amb arma blanca, en aquell cas, una destral.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha informat aquest diumenge en un comunicat que “no li consten” antecedents ni denúncies del presumpte autor del crim.

Més de 840 denúncies per violència intrafamiliar a la Comunitat Valenciana

El 2019 es registraren a la Comunitat Valenciana més de 840 denúncies per violència intrafamiliar, segons ha declarat a À Punt NTC el director de Save the Children Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández. “Es tracta de violència que es produeix en el lloc on més protegits haurien d’estar els xiquets i les xiquetes. Parlem d’una realitat invisible i moltes vegades invisibilitzada”, ha denunciat.

Hernández també ha fet una crida perquè “tota la societat estiguem a l’aguait i lluitem contra aquesta plaga, perquè la violència contra els xiquets i les xiquetes a la Comunitat Valenciana és una realitat”, ha insistit.

També et pot interessar

stats