Un home accepta tres mesos de presó i fer un curs d’igualtat per insultar-ne un altre que portava les ungles pintades

La víctima, advocat, espera que la sentència servisca "d'advertència a agressors i d'exemple per a denunciar"

L'acusat, en primer pla en la banqueta, i al fons a la dreta de la imatge, la víctima, que s'ha representat a ell mateix com a advocat en exercici / Europa Press

Un home ha acceptat aquest dimecres complir tres mesos de presó per un delicte d'odi per haver insultat en una discussió de trànsit a un altre per la seua condició sexual en veure que portava les ungles pintades de negre i una polsera amb la bandera LGTBI. A més, l'acusat haurà d'indemnitzar la víctima amb 900 euros, pagar una multa de 270 euros, fer un curs d'igualtat i drets LGTBI i una inhabilitació durant dos anys per a l'exercici de la docència durant el juí celebrat aquest dimecres en la secció cinquena de l'Audiència de València i en el qual inicialment Fiscalia li reclamava dos anys de presó. No obstant això, no entrarà a la presó si en els pròxims dos anys no torna a delinquir i paga els 900 euros de responsabilitat civil pels danys morals causats.

Els fets, que el condemnat ha reconegut, es remunten a l'11 de febrer del 2020, quan l’home es va acostar amb el seu cotxe a la motocicleta amb la qual circulava la víctima i aquest li ho va recriminar. Llavors, li va dir “marieta” i "xuplapius" en veure que anava amb les ungles pintades i una polsera del col·lectiu LGTBI.

La víctima i advocat, Isaac Guijarro, que s'ha fet càrrec de la seua pròpia defensa, s'ha mostrat "molt satisfet", ja que, després de tres anys de lluita, ha aconseguit que es condemne una violència verbal que el col·lectiu LGTBI té "normalitzada en el dia a dia", però a la qual ara la justícia "comença a posar límit".

Per això, ha recalcat que aquesta condemna pels insults i les vexacions rebudes és "un pas molt important" que ha de "servir d'avís als agressors que insultar ja no queda impune", i a les persones afectades perquè s'animen a denunciar "qualsevol mena d'agressió i no només la física o la més greu". "No podem normalitzar la violència verbal, mereixem la mateixa dignitat que qualsevol altra persona", ha recalcat.

També et pot interessar

stats