Un home de 61 anys mata la seua dona a Calp

El presumpte homicida s’ha intentat suïcidar i ha sigut traslladat a un centre hospitalari amb ferides d'arma blanca.

VÍDEO | Un home de 61 anys mata la seua dona a Calp

Un home de 61 anys ha matat la seua dona, de 57, en una partida rural de Calp i després s'ha intentat suïcidar, per la qual cosa l'han traslladat a un centre hospitalari.

Segons fonts de la investigació, la filla de la dona, fruit d'una relació anterior, ha trobat sa mare morta i la parella ferida vora la 1:30 h d'aquest dilluns en una vivenda de la urbanització Vallesa.

La parella vivia a Calp des de feia dos anys i mig, i a la Guàrdia Civil no li consten denúncies prèvies. El 112 ha rebut la trucada d'alerta cap a les 1:30 hores.

La Generalitat ha manifestat la repulsa per l'assassinat i ha convocat una concentració de condemna per a aquest dimarts a les 12:00 hores enfront del Palau de la Generalitat. "Diguem no tots junts a la violència de gènere", ha afirmat la Generalitat en un missatge difós en Twitter.

També a Vilalba, a Lugo, aquest diumenge un home sobre el qual pesava una orde d’allunyament ha assassinat l'exparella, i posteriorment s'ha suïcidat.

Enguany han sigut assassinades 34 dones, víctimes de violència masclista, i aquesta seria la víctima número 1.009 des de l’any 2003, quan van començar els registres.

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida a la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes a l'adreça electrònica: 016-online@msssi.es

També et pot interessar