Un home de 54 anys se suïcida a Paiporta quan anaven a desnonar-lo

La víctima, que no podia pagar la hipoteca, s'ha llançat al buit des del balcó d'un quart pis

Un home de 54 anys s'ha suïcidat hui a Paiporta quan estava a punt de ser desnonat / À Punt NTC

Un home de 54 anys s'ha suïcidat aquest migdia a Paiporta (l'Horta) llançant-se al buit pel balcó d'un quart pis, just el dia que anaven a desnonar-lo. Ha passat al carrer d'Albal de la població de l'Horta Sud. En el moment del suïcidi estava present la comitiva judicial, efectius de bombers i agents de la Policia Local. Un equip del SAMU ha intentat reanimar l'home sense èxit.

Ángel Máñez, un conegut de la víctima, ha contat als micròfons d'À Punt que no era la primera vegada que tractaven de desnonar la víctima: "El volien tirar, ja en moltes ocasions. I ja ho havia anunciat moltes voltes, que abans que el tiraren de casa, ell faria el que fora. No treballava, cobrava una pensió de molt pocs diners, 300 euros. No podia pagar".

Les conseqüències psicològiques, comparables a les d’una catàstrofe

Un desnonament marca un abans i un després en la vida, amb conseqüències psicològiques que els especialistes comparen amb les derivades d'una catàstrofe. “És una situació de crisi, on d'un moment a l'altre et quedes sense ta casa, el teu lloc segur i quan et lleven això és una catàstrofe”, segons explica Inés Dual de Marín, tècnica de l’àrea de crisi de Psicòlegs sense Fronteres. En general, una situació amb molt d’estrés, ansietat i estats d’ànims baixos que segons l’experta, porta “a una situació de soledat”.

El procés pot ser molt llarg i això no ajuda. “Hi ha gent a qui l’assetja els fons voltors cada dia”, tal com adverteix Paco Martínez des de la PAH de València. Una vulnerabilitat que pot contribuir al pitjor final: els intents de suïcidi, “fruit del malestar generat per la situació que estan vivint” assenyala Dual. Per això, rebre ajuda és fonamental per tal d'afrontar aquest procés de desnonament.

Entre el 2021 i 2022 hi va haver més d'11.700 desnonaments a la Comunitat Valenciana. Desnonaments que empitjoraren la salut mental de moltes persones, i moltes famílies.

També et pot interessar

stats