Un helicòpter de Salvament Marítim rescata huit migrants en un illot de l'Alfàs del Pi

És l'octava pastera interceptada a la província d'Alacant a l'agost i eleva a 75 persones els migrants atesos per Creu Roja en aquesta àrea

Helicopter de Salvament Marítim
L'helicopter de Salvament Marítim en una imatge d'arxiu / Salvament Marítim

Un helicòpter de Salvament Marítim ha rescatat la matinada d'aquest dimecres huit migrants d'una pastera que es trobaven en un illot a l'altura del far de l'Albir (Alfàs del Pi). Es tracta de set homes i una dona, tots ells majors d'edat i d'origen algerià.

L'Helimer 207 ha efectuat el rescat en dues tandes. Quatre homes i una dona han sigut rescatats sobre a les 3:25 hores en el primer torn. Un efectiu de salvament s'ha quedat en l'illot amb les altres tres persones, fins que s'ha pogut iniciar l'evacuació més tard, a les cinc de la matinada, pel mateix mitjà aeri de Salvament Marítim.

Les persones han sigut traslladades des de l'aeroport d'Alacant-Elx al dispositiu de recepció per a migrants del port d'Alacant, on han sigut atesos per Creu Roja.

Les huit presenten bon estat de salut. Tanmateix dos d'ells han sigut traslladats a un centre hospitalari per a una valoració mèdica: un home, que presentava una cremada infectada en un braç, i una dona amb una possible fractura nasal.

Segons dades facilitades per Creu Roja, l'entitat ha atés a l'agost 75 persones migrants, tres d'elles menors, que han arribat en huit pasteres a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats