Un guarda rural vigilarà que a la marjal de Pego-Oliva no hi haja gossos solts

La protecció de les espècies autòctones i la preservació del parc natural són els motius principals d’aquesta campanya

Els gossos solts poden espantar i posar en perill les espècies autòctones en època de cria

Davant l’alta afluència de visitants als principals parcs naturals de la Comunitat Valenciana, el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva ha iniciat una campanya de conscienciació per tal de controlar les normes de conducta quan anem amb els nostres animalets. Un guarda rural i la nova cartelleria adverteixen a l’inici de les rutes del parc: “El que pretenem és informar i que la gent s’hi habitue”, afirma Laura Castellà, regidora de Medi Ambient de Pego.

L’objectiu és evitar la presència de gossos solts que poden espantar i posar en perill les espècies autòctones en època de cria, com diu Ernesto Panadero, guarda rural de la marjal: “En els mesos d’abril, maig i juny, durant l’època de cria de la polleta d’aigua, els animals domèstics poden inconscientment destorbar els nius o inclús descloure'n els ous”.

Una altra de les queixes que rep el parc és la presència d’excrements a la zona i que corresponen als cans i s’han eliminat les papereres per forçar que els assistents s’emporten els residus que s'hi generen. Es recorda que és necessari recollir els excrements per motius higiènics i així poder preservar l’essència paisatgística de la zona. 

Al mateix temps el parc natural del Montgó també ha decidit implantar aquestes mesures, i han seguit la iniciativa, ja que també s’hi han trobat amb la mateixa problemàtica. 

També et pot interessar

stats